DRENATGE LINFATIC - Danae

Vaya al Contenido

Menu Principal

DRENATGE LINFATIC

TERAPIES

EL DRENATGE LIMFÀTIC

El drenatge limfàtic manual és una tècnica que es realitza amb les mans a través de moviments molt suaus, lents i repetitius que afavoreixen la circulació de la limfa, millorant així quadres edematós, inflamacions i retencions de líquids orgànics.

El sistema limfàtic col·labora estretament amb el sistema immunològic, de manera que el drenatge limfàtic manual millora de manera general l'estat de salut i exerceix un paper molt beneficiós en el sistema nerviós, a més de tractar específicament diferents afeccions. Així el drenatge limfàtic manual és una altra forma de reforçar el sistema immunològic.

El drenatge limfàtic manual és una teràpia que consisteix a realitzar sobre la pell un massatge de moviments lents, rítmics, harmònics i molt suaus que, quan es realitzen en la direcció correcta, seguint el corrent dels conductes limfàtics, estimula el drenatge d'aquests conductes limfàtics, netejant les zones congestionades.

Beneficis del drenatge limfàtic manual
• Millora el funcionament del sistema limfàtic
• Millora la circulació de retorn
• Depura l'organisme
• Té un efecte molt sedant en el sistema nerviós
• Baixa la pressió sanguínia
• Estimula la funció renal
• Estimula el sistema immunològic

Contraindicacions del drenatge limfàtic manual
Tot i que el drenatge limfàtic manual és una tècnica molt suau que beneficia l'estat de salut en general, està contraindicada en els següents casos:
o Infeccions agudes
o Inflamacions agudes
o Edemes per insuficiència cardíaca
o Flebitis o tromboflebitis
o Hipertiroïdisme
o Càncer en curs
o Asma
o Hipotensió

DRENATGE LIMFÀTIC POST OPERATORI

El drenatge limfàtic post operatori és imprescindible per aconseguir una bona evolució en les cirurgies, especialment aquelles que cursen amb un edema postoperatori important. Es recomanen entre 1 i 3 drenatges limfàtics setmanals els primers 15 dies de l'operació, després, els nostres professionals li indicaran la periodicitat o el nombre de sessions a seguir segons la seva evolució postoperatòria.

Cal després liposucció, mamoplàstia d'augment, mamoplàstia reductora i abdominoplàsties, però s'aconsella després de qualsevol tipus de cirurgia estètica.

El drenatge limfàtic manual és una forma de massatge que afavoreix el funcionament del sistema limfàtic, crucial per a una marxa eficaç del sistema immunològic.

Es defineix com una sèrie protocol·litzada de maniobres manuals molt suaus que, basades en un profund estudi del sistema limfàtic, es realitzen amb la finalitat de drenar o desplaçar la limfa, que per qualsevol causa patològica es troba estancada.

 
Regreso al contenido | Regreso al menu principal